Stijlvol trouwen doe je zo

Part 1 – De klassieke bruioft

Stijlvol trouwen

This is the moment… In onze winkels treffen we inmiddels de eerste verloofde koppels die zich oriënteren op een mooi pak voor de bruidegom. Voorop gesteld dat wij natuurlijk begrijpen dat de bruid het meest in de spotlight staat, willen wij graag stilstaan bij de outfit voor de man.

Het uitzoeken van het pak is altijd leuk maar niet altijd even makkelijk. Laat ons dus een paar richtlijnen en tips geven voor de styling van the man of the hour. De komende periode zullen we verschillende type bruiloften (die wij regelmatig voorbij zien komen) behandelen. Te beginnen met: De klassieke bruiloft.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Toch? Aangezien er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn, werkt het doorgaans prettig om een klein beetje een richting te kiezen en je een beeld te vormen van jouw outfit. Denk eens na over de volgende vragen:

 • Waarin voel ik me prettig?
 • Wat draagt de bruid?
 • Welke kleuren vind ik mooi (en welke kleuren staan mij goed)?
 • Is er een thema waar mijn outfit bij aan dient te sluiten?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan mijn complete outfit inclusief accessoires en schoenen?
 • Is het voor mij belangrijk dat ik mijn outfit (of onderdelen daarvan) later kan blijven dragen?
 • Wat voor weer / temperatuur verwacht ik en dien ik daarmee rekening te houden bij het kiezen van de juiste stof?
 • Heb ik na het officiële deel een andere outfit nodig voor het feest?

Het cliché blijft staande; a picture says more than a thousand words. Voor de een is dit een uitgescheurde foto uit een mode-magazine voor de ander een compleet moodboard samengesteld met behulp van een weddingplanner. Hoe dan ook, een paar simpele screenshots van instagram of pinterest (of uit ons eigen lookbook) kunnen verhelderend werken. Is het voor jou lastig om het allemaal te visualiseren? Of is het dragen van een pak onbekend terrein? Ga gerust eens een middagje naar een aantal winkels (ook naar plekken die buiten je budget liggen) om her en der verschillende items aan te trekken. Je zult snel genoeg zien wat bij je past (en wat niet).

Tip: als je gaat oriënteren (en je bent nog blanco), geef dan niet direct aan dat het gaat om een trouwpak. Zo kan je zonder allerlei meningen en verkooppraatjes veel verschillende sets proberen.

Neem de tijd

Hebben jij en je aanstaande een beeld; dan is het tijd uit te zoeken wie dit plaatje het beste kan realiseren. Wens je een maatpak of sturen de antwoorden op de eerder gestelde vragen je richting een confectiepak? Wil je shoppen bij een grote keten? Ga je liever naar een boetiek omgeving? Of wil je naar een echte trouwshop?

Hoe eerder, hoe beter is het credo. Altijd een fijn gevoel om weer een vinkje te kunnen zetten op de to do lijst. Wij adviseren (uiterlijk) een maand of 3 voor de grote dag concreet aan de slag te gaan. Zo is er tijd genoeg om rustig te bepalen wat je wenst. Dan hebben de meeste maatwerkwinkels tijd voor het laten maken van een pak en heb je daarna nog genoeg gelegenheid om na te denken over accessoires en schoenen. En heren, let’s be honest; heb je de ambitie om een paar pondjes kwijt te raken? Neem hier dan geen voorschot op wanneer je een pak gaat passen of aan laat meten. Innemen kan altijd nog. En het is voor niemand leuk om een aantal weken voor de trouwdatum een te krap pak door te moeten passen.

Goed, je hebt inmiddels:

 • een beetje een beeld of richting voor de outfit
 • ruimte in de agenda gereserveerd
 • een lijstje met mogelijke leveranciers.

Jouw Stijl Tea

Onderschat nu het volgende aandachtspuntje niet. Wie neem je mee om te shoppen?

Wat ons betreft is iedereen welkom. In een zeldzaam geval treffen we sporadisch een bruidegom die een helder beeld heeft van zijn outfit en dit in alle rust in z’n eentje komt aan laten meten. Vaker ontvangen we een bruidegom die zich laat vergezellen door: de verloofde, moeder, schoonmoeder, vader, broer(s), zus(sen) of een vriend(in).Het uitzoeken van jouw trouwpak zou, volgens ons, een klein feestje mogen zijn. Neem dus de mensen mee die op hun plek zijn bij dit feestje.

Je kunt een schat van een schoonmoeder hebben. Maar heeft ze verstand van zaken? Je kunt een tante hebben die misschien enkele decennia terug nog wel eens achter een naaimachine heeft gezeten maar voegt dat nu werkelijk iets toe? En als je weet dat je lieve broertje een hekel heeft aan winkelen en zelf nooit een pak draagt, is dit dan de juiste persoon om jou bij te staan? Geloof me, je wilt voorkomen dat jouw team vastloopt door te veel uiteenlopende meningen die het onmogelijk maken een knoop door te hakken. Natuurlijk is ook de aanstaande welkom. Maar aan de andere kant; hoe leuk zou het zijn als het voor haar ook een verrassing is om te zien wat jij draagt?

Zelf heb ik de eerste inspiratieronde gedaan met mijn vrouw. En heb de bestelling geplaatst met behulp van een goede vriend wiens mening ik waardeer en die de affiniteit met kleding heeft.

Outfits voor de klassieke bruiloft

Bij een klassieke bruiloft past klassieke kleding. Voor de bruidegom kan dit bijvoorbeeld een nachtblauw of diep grijs 2- of 3-delig pak betekenen (eigenlijk nooit zwart). Onze opinie is dat een blauw pak minder stemmig is dan een grijs pak. En dat een blauw pak vaker een flatterende tint is dan grijs. Dit neemt natuurlijk niet weg dat een mooi muis- of lichtgrijs 3-delig pak erg stijlvol kan zijn in een lente of zomer bruiloft.

Om formeler gekleed te zijn dan de gasten, valt na te denken over het dragen van een 3-delig pak. Zeker wanneer je tijdens het feest het jasje uittrekt. Het gilet zorgt ook dan nog altijd een dressed look. Het gilet wordt steeds vaker in de zelfde stof als het pak gekozen maar een contrasterende tint (en / of ander materiaal zoals zijden) valt te overwegen.

Voor het komende seizoen zien we veel Napolitaans blauw, royal blue, staal blauw en lichtblauw. Subtiele weefpatronen zoals de pied-de-poule, de fijne pin point en birdseye behoren allen tot de categorie tijdloze klassiekers en mogen dus allemaal. In de klassieke bruiloft zien we weinig ruiten of strepen. Effen voert de boventoon.
Het blauw en het grijs wordt ook vaak overwogen wanneer je het pak na de bruiloft vaker wenst te dragen. Laat het gilet thuis (of niet) en je hebt een perfect pak voor een belangrijke meeting.

Is het doordragen van het pak geen absolute must, denk dan eens aan en bruin of taupe (bruin/ grijs) kleurig pak. Deze tint sluit perfect aan bij de off white, champagne, egg-shell en parelmoer tinten die je vaak terugziet bij trouwjurken.

Tip: Neem alleen een off-white shirt als de tint goed aansluit bij de trouwjurk. Wijkt deze te veel af, ga dan op safe en neem een fris wit shirt. 

Materiaal keuze

Sta ook stil bij de juiste materiaal keuze. Vaak is een klein glansje op het trouwpak gewenst. Het misverstand dat je dan meteen op zoek moet naar een zijden pak is hardnekkig. Een mooie S100 wol kan al de juiste hoeveelheid glans geven (een fijnere weving geeft vaak nog meer cachet).

Weet hierbij dat wol gemengd met een beetje zijden of mohair ook prachtig kan zijn. Heb je een klassieke bruiloft op een zonnige locatie? Denk dan eens aan cool wool. Dit materiaal is open geweven en daarmee luchtiger. Linnen, katoen en aanverwanten passen minder goed bij een klassieke bruiloft.

Besteed aandacht aan de accessoires (en die van het bruidspersoneel?). De zijden das wint het tegenwoordig ruimschoots van het plastron (je weet wel; die ingewikkeld gedraaide, enorme knoop met zo’n “slabbetje” eronder) en op zijn beurt wint het pochet het steeds vaker van de corsage. Misschien heb je manchetknopen die een emotionele waarde hebben. Draag deze dan stijlvol in een shirt met dubbele manchetten.

Tip: verwacht je dat je veel transpireert, neem een extra overhemd zodat je (wellicht na het diner) een fris shirt aan kunt trekken.

Tip: als bruidegom in een klassieke bruiloft draag je geen horloge. De ceremoniemeesters zijn verantwoordelijk voor het in de gaten houden van de tijd en planning.

De schoen. Zwart is klassiek en kan dus altijd. Toch zien we in het voorjaar en in de zomer veel bruin- en cognactinten. Wij zien zelf liever een gesp (of dubbele gesp) dan een veterschoen. En liever leer dan suède bij een klassieke bruiloft.

Chris van Luxemburg (Eigenaar Pakkend)

Stijlvol trouwen doe je zo

Part 2 – De festivalbruiloft

Trouwen is hip (dat is geen nieuws meer). Maar aan je trouwfeest een thema meegeven, bestaat nog niet zo heel erg lang. Het is dan volgens mij ook geen overbodige luxe om wat tips en tricks uit te delen die ervoor moeten zorgen dat de bruidegom zo stijlvol en comfortabel mogelijk down the isle gaat. Eerder bespraken we de klassieke bruiloft. vandaag de populaire festival bruiloft.

Deze bruiloft heeft een karakter dat veel informeler is dan de eerder behandelde klassieke bruiloft. De gasten hebben geen strak programma en bewegen zich vrij tussen verschillende plekken waar gedanst, gegeten, gerelaxt en gehangen kan worden. De festival bruiloft speelt zich doorgaans buiten af. Vanzelfsprekend houden jullie rekening met het onvoorspelbare Nederlandse weer en hebben dus enkele indoor escapes (bijvoorbeeld in de vorm van kleurrijke tenten) geregeld.

Kleurrijk is een goede term om de kleding voor een festival bruiloft te duiden voor de bruidegom. Dit type bruiloft geeft in vergelijking tot een klassieke variant veel meer ruimte aan de bruidegom en gasten om zich te stylen. Denk bijvoorbeeld aan: 2-tone schoenen, het combinatie-pak, een vestje in combinatie met een pantalon, stijlvolle hoedjes, gehaakte strikjes, opgerolde mouwen, double breasted gilets en bretels.

Materialen en kleuren

Waar het bij de klassiek trouwen gebruikelijk is om te werken met (fijne) wol wevingen voor het pak (met soms wat zijden of mohair voor gewenste glans of sprongkracht in het pak) is voor de festivalbruiloft een keur aan blends mogelijk. We kennen mixen van o.a. wol/linnen, wol/zijden/linnen, wol/mohair, wol/hennep of katoen.

Een blend geeft een stof meer structuur en maakt de outfit minder formeel. Precies dàt waar je naar op zoek kunt zijn omdat dit soort materialen goed aansluiten bij de sfeer van de dag. Leg je er meteen bij neer dat sommige blends kreuk horen te vertonen.

Tip: wil je toch met een strak ongekreukt pak op de trouw foto? Zorg dan dat je niet eerst met je linnen pak een lange autorit plant (trek sowieso je jasje uit in de auto maar dat geldt voor iedereen altijd). Of denk aan een dag- en een avond-outfit (wanneer je over het budget beschikt).

Bij de festival bruiloft zien we veel kleur. In het komende seizoen veel pastel tinten, frisse blauw tinten maar ook (de juiste) groen tinten en bordeaux elementen. Ruitjes zijn in, streepjes zijn uit. Fijne wevingen zoals een klein pied-de-poule patroon, een verfijnde birds-eye of pin point dragen wederom bij aan een iets informelere maar toch dressed outfit.

Comfort vs. Looks

Bij de festival bruiloft staat comfort hoog op het lijstje. Wij zien natuurlijk liever niet lowlands of pinkpop kleding maar het pak van de bruidegom mag best ietsje losser aangemeten worden. De hiervoor genoemde materialen dragen hier automatisch aan bij. In dit thema is het best geoorloofd om je wat eerder op de avond van het colbert te ontdoen, de mouwen op de rollen en met de voeten in het gras te staan.

Tip voor de gasten: vergeet niet dat er nog altijd etiquette gelden binnen dit ontspannen thema. Pas als de gastheer (lees: bruidegom) zijn jasje uittrekt, mogen de gasten dit ook doen.

Naast het comfort mag de bruidegom best een statement maken met zijn look. We gaven al aan dat een nachtblauw pak met zijden gilet bij dit type bruiloft niet vaak worden gekozen en dat je best voor kleur mag gaan. Ook op het gebied van accessoires en styling mag met iets meer bravoure te werk worden gegaan. Kies bij je bordeaux kleurige pak een zandkleurig double breasted gilet. Draag hierbij een stijlvol strikje met een kleurrijk pochet. En loop zorgeloos (en vooral pijnvrij) op een suède loafer zonder sokken.

Afwerking

Verkeer je in de positie dat je jezelf een pak aan laat meten denk dan goed aan de afwerkingsopties van jouw speciale pak. Kies voor een iets (of veel) breder rever, laat deze mooi doorputten (doorstikken). Denk eens na over een colbertje met een enkele split, opstikzakken, een broek met een omslag en een half gevoerd of unconstructed item (een jasje zonder binnenwerk valt soepeler, draagt zoals je favoriete merino wollen trui en is een stuk minder formeel).

Ok, toegegeven dat de door mij geschetste plaatjes misschien iets te veel over de top kunnen zijn voor jou, staat het je vrij er een paar elementen uit te halen en hier eens rustig je gedachten over te laten gaan.

Step out of your comfort zone and be the most comfortable and stylish groom you will ever be.

Tip: van een beetje coördinatie tussen bruid en bruidegom is nog nooit een bruidsfoto slechter geworden. Gaan jullie beiden voor kleur; geef elkaar dan een palet mee waarbinnen jullie kleuren op elkaar af kunnen stemmen. Met behulp van een kleurenwaaier is dit makkelijk te regelen.

Chris van Luxemburg (Eigenaar Pakkend)

Stijlvol trouwen doe je zo

Part 3 – De buitenlandse bruiloft

In het buitenland trouwen heeft iets extra romantisch en exotisch voor veel bruidsparen.

Ook al hebben we wel eens een bruidegom gekleed voor een trouwfeest in een chalet bovenop een piste; toch zijn de zon-zee-strand-locaties veruit favoriet. Lekker relaxt met je voeten in het zand je bruiloft vieren met vrienden en familie in een chille vakantie vibe.

De meest voor de hand liggende kledingkeus wanneer je naar het strand of naar die leuke wijngaard gaat, is de short (of zwemshort) en T-shirt of het ontblote bovenlijf. Dit is maar voor weinig buitenlandse bruiloften weggelegd. Daarbij is het als goed gastheer en gastvrouw ook not done om je gasten te bezwaren met een dergelijke outfit. Zie je jouw schoonouders al zitten?

Kortom: tijd om wat licht in de duisternis te schijnen en wat dieper in te gaan op de dress mogelijkheden bij dit huwelijksthema. En dan natuurlijk specifiek voor de bruidegom.

stijlvol trouwen

Step outside the box

We concludeerde al dat de sfeer van de bruiloft in het buitenland relaxt mag worden genoemd. Waarom zou de bruidegom dat ook niet voor zichzelf laten vertalen in zijn outfit? Step outside the box en ga niet blind voor een wollen all seasons pak. Tenzij je voortdurend kunt genieten van een heerlijke zeebries en ook de nodige schaduwplekken op kunt zoeken, ga je het gegarandeerd te warm krijgen in een wol van bijvoorbeeld 270 gram. Denk ook goed na of het verstandig is bij warmere temperaturen te kiezen voor een 3-delig pak. Wellicht is het leuker om een giletje te dragen tegen de avond bij het feest?

Tip: neem een extra shirt zodat je fris aan het tweede deel van de dag kunt beginnen.

Geschikte materialen

Wij stellen vaak de volgende materialen aan onze bruidegommen en entourage voor:

– Linnen

: voor de man die echt een luchtig pak wenst en die de mooie kreuk die met dit materiaal gepaard gaat graag op de koop toeneemt

– Katoen

: net als linnen een perfecte stof voor de warmere oorden. Geeft een casual uitstraling die wordt onderstreept door het kreuk die ook het katoen geeft

– Wol/linnen

: voor de man die evengoed een zomerse look wenst maar de kreuk iets meer in toom wenst te houden

– Cool wool

: Een speciaal voor warme locaties bedachte weving. Hierbij worden de draden in een open structuur geweven waardoor de stof heel goed ademt en niet kreukt. Enige nadeeltje (maar niet voor iedereen) is dat een typische cool wool nagenoeg geen glans meegeeft die sommige bruidegommen nou juist zoeken

– Wol/linnen/zijde

: Wol voor de sprongkracht in het pak die de kreukjes te lijf moet gaan. Linnen voor het ademen van de stof en zijde voor de glans. Misschien wel de beste mix. Eventueel zou je in een zogenaamde blend ook op zoek mogen naar mohair. Dit materiaal geeft glans en weigert te kreuken.

– Wol

: Als je zou weten dat een zogenaamde all-season wol gemiddeld genomen ongeveer 240-290 gram is. Dan kan voor een warme locatie specifiek op zoek worden gegaan naar wol dat 230-250 gram is. De dunste wol die in onze collectie te vinden is kent een gewicht van 210 gram. Dit is ultra licht en daarmee ook ultra prijzig

Tip: kies je voor een linnen of katoenen pak maar wil je wel zoveel mogelijk kreukvrij op de trouwfoto’s staan. Plan de shoot dan niet te laat op de dag. Of zorg dat je een stoomstrijkijzer stand by hebt

Laat, wanneer je voor maatwerk gaat, je ook voorlichten op de constructie van het jasje. Half gevoerd kan een optie zijn of misschien wel unconstructed? Lekker luchtig.

Kleurbeeld

Kies voor kleur. Probeer donkere tinten (zoals donker blauw en antraciet) in een zonnige omgeving te vermijden, maar laat je niet blind verleiden door de verkoper om een zandkleurig of heel erg licht blauw pak te nemen. Deze tinten kunnen prachtig bij de omgeving passen maar zijn deze tinten ook goed voor jou en sluiten ze mooi aan bij de bruid?

Voor dit seizoen zien we veel Napolitaans blauw, staal blauw, lichte taupe en af en toe een muisgrijs tint.

Accessoires

Als een slipper te casual is en een leren monk-strap te warm…..kies dan een paar loafers die je uiteraard zonder sokken draagt. Comfortabel, stijlvol en luchtig.

Chris van Luxemburg (Eigenaar Pakkend)

Stijlvol trouwen doe je zo Part 4 – Lingerie

Wat?! Lingerie? Ja. Lingerie.

Het is geen verrassing dat je op onze nieuwspagina heel veel informatie treft over mode voor de man, maatpakken, trends, pasvormen, stoffen, trouwpakken, schoenen en ga zo maar door. Maar laten we eerlijk zijn; in een reeks artikelen over trouwen MOETEN we ons toch echt eens gaan richten tot de dames. Beter gezegd tot de verloofde dames. Gun ons alsjeblieft even dit moment zodat we onze betrokkenheid kunnen tonen en onze input kunnen leveren als het gaat om……. de lingerie voor de bruidsnacht. Het onderstaande geldt voor alle mannen, van over de hele wereld, voor altijd.

Women on top

In het hele trouwspektakel speelt de bruid (terecht) de hoofdrol. Haar verfijnd, ontwikkelde zintuigen zijn in staat het perfecte plaatje te realiseren. Haar mening is goud waard. Maar wat ze niet kan, is de gedachten van de man lezen. Deel dit artikel dus met je aanstaande en pluk er zelf de vruchten van.

Beste bruid, voor jullie speciale dag besteed je enorm veel aandacht aan de jurk. Nooit eerder was een jurk zo belangrijk. Nooit eerder dacht je na over de reacties van familie, vrienden en van je aanstaande. Ook nooit eerder dacht je zo uitvoerig na over de materialen en het silhouet.

Je bent hierin niet alleen kan ik je verklappen. Het houdt ons mannen ook bezig. Nou ja, toegegeven; we hebben het er zelden tot nooit over aan de bar met onze maten. Maar de bruidegom zelf fantaseert wel degelijk over zijn verloofde en haar outfit. Feit blijft. Natuurlijk, we blijven mannen. Dus als we over je dromen in je mooie jurk dan dromen we die jurk ook uit.

Uit met die jurk

We hebben geen flauw idee hoe we straks op de bruidsnacht die prachtige creatie uit gaan trekken maar we hebben wel een beeld van onze bruid in haar bruidslingerie.

Ik ga er gemakshalve vanuit dat jouw man jou niet voor het eerst in lingerie zal zien. Heb je overtuigingen die ervoor hebben gezorgd dat jullie elkaar die nacht echt voor het eerst zonder in het adamskostuum mogen aanschouwen? Heel veel succes. Laat het tegen alle verwachtingen in een daverend spektakel worden.

Hoe dan ook. De vraag is voor welke lingerie kies je? Ken je de wensen / fantasieën van jouw man? En zo ja, ga je dat plaatje zo goed mogelijk invullen? Of trek je jouw eigen plan? Ga je alleen voor comfort (please don’t ! Please!) of ga je voor chique?

Welke kleur kies? Ga je voor maagdelijk wit, ordinair rood, sensueel bordeaux, zoet off-white, pikant zwart of onschuldig baby-blue. Ieder zijn smaak. Maar dat het belangrijk is, staat als een paal boven water. Als het dragen van lingerie een sport event was, dan is de lingerie voor de huwelijksnacht de WK finale.

My Angel

Omdat ik, zoals gezegd namens alle mannen spreek 😉 en precies weet wat we wensen, moet ik deze plek aangrijpen om een paar do’s en don’ts bij jullie voor het voetlicht te brengen. Het huidkleurige ondersetje is een no go. En, yes we know, tegen de tijd dat Victoria Secret haar nieuwste show aankondigt, zijn we van slag en kunnen we geen genoeg krijgen van de beelden. Maar na een lange avond te hebben gefeest, kunnen wij geen korset meer los peuteren.

Trashy?…No

Als je jezelf nou afvraagt of je jouw kersverse man een plezier doet met een hoerig setje… Bespaar je dan de moeite en bewaar dit voor een onbewaakt ogenblik nà de honeymoon. We weten het. We zijn vulgair, plat en tactloos maar het is ook voor ons ècht een belangrijke avond dus het hoeft geen porno herinnering op te leveren.

Stijlvol is denk ik een betere term voor de huwelijksnacht zoals we die voor ons zien. Draag iets waarin we zien dat jij je comfortabel, zelfverzekerd, sexy en gewild voelt. En nogmaals, iets waarbij we geen Youtube-uitpak-video nodig hebben.

Heel erg veel concreet advies over wat te dragen, kan ik je helaas niet geven. Lingerie is voor een man iets ongrijpbaars, iets magisch. Het doet iets met ons maar weten niet precies hoe dat werkt in onze bovenkamer. Het is net zoiets als drugs. We weten dat het iets met ons doet maar verklaren kunnen we het niet. Het mysterie van de lingerie is prikkelend en verwarrend tegelijk. We willen onze vrouw erin kunnen aanbidden en tegelijkertijd willen we het zo snel mogelijk uittrekken.

Eerder beweerde ik te kunnen spreken voor alle mannen. Maar het is natuurlijk onzin dat ik een dergelijke dosis inlevingsvermogen zo bezitten. Iedere man heeft een eigen beeld van zijn bruid in haar lingerie. Wat ik misschien wel voorzichtig mag aandragen: vermijd de safe way. Je gaat op een doordeweekse werkdag ook niet in een bruidsjurk naar je werk. Dus verwachten we dat ook de lingerie die nacht niet alledaags setje is.

Betekent dit voor jou het dragen van een kousenband, japon, baby-doll , bodystocking , jarretels, bustier, alles van kant of een sexy minuscuul transparant setje? Geen idee waar jij je prettig en sexy in voelt.

We do not speak about it

Heb ik inmiddels te veel verwarring gezaaid? Overweeg je om het maar gewoon te bespreken met je verloofde? Mwa, dat hoeft voor ons niet zo nodig hoor. Verras ons liever. Wat het ook is: own it. Draag het met volle overtuiging en zorg er zo voor dat DE nacht de aftrap is van nog vele spannende nachten.

Trouwens, laat je bij het shoppen voor de lingerie niet gek maken door het feit dat meer dan 50% van de bruidsparen geen seks heeft op de huwelijksnacht.

Chris van Luxemburg (Eigenaar Pakkend)

A MILESTONE IN LIFE

TROUWPAKOPLOCATIE

Jouw trouwpak op maat ingemeten in familiaire sfeer op elke gewenste locatie

By Pakkend Zakelijk