THE WEDDING SUIT

The suit? Laten we maar direct eerlijk zijn: it’s all about the dress. Maar in de schaduw van de bruid wil je zelf uiteraard ook strak gekleed voor de dag komen!

Met een keuze uit zo’n 2.500 stoffen en vele opties is het uitzoeken van hét pak erg leuk, maar ook spannend. Wij helpen je bij het kiezen van het pak der pakken voor deze belangrijke dag.

De schouder is het hart van het pak, deze mag niet overhangen of te smal zijn. Kies je voor een soft shoulder of pofmouwtje? Semi canvas of full canvas binnenwerk? Laat je goed informeren!

Op een bruiloft mag je best het verschil maken. Boven je gasten uitstijgen in 3-delig pak? Een gilet (waistcoat) helpt hierbij. Het is niet alledaags en ook zonder jasje ben je dan altijd well dressed!

De reverbreedte stem je af op je postuur en op de stijl die je beoogt. Een smal rever voor een sportief Italiaans-ogend pak, of een breder rever voor de brede man met een Engelse dandy stijl. Your choice.

Onder een mooi maatpak kun je geen laken dragen. We maken daarom ook graag jouw shirt volledig op maat. Manchet, boord, initialen en knopen zorgen voor de persoonlijke stijl. 

Maak niet de fout om een das en pochet in dezelfde kleur te dragen. Het pochet matcht doorgaans met de kleur van het shirt. De trouwdas is feestelijk. Ivory, lichtblauw, oud roze of in de themakleur misschien?

Bij een maatpak wordt een riem afgeraden. Hij wordt immers op maat gemaakt. Zeker waneer je ook een gilet draagt raden we het af. Maar wil je het matchen bij je schoenen en voel je je anders ‘naakt’? Gewoon dragen dan!

Stress bij een leuke activiteit? Niet doen! Een ticketpocket, een paspel of flapzak, wel of geen dinnersplit? Het doet er niet toe want we zorgen sowieso voor het pak van je dromen.

ADVIES

Wij adviseren je voor, tijdens en na de inmeetsessie. Desgewenst spreken we over de meest uiteenlopende kledinggerelateerde zaken zodat je geheel comfortabel verschijnt op de grote dag.

STOFFEN

KLEUREN

VORMEN

STIJLEN

Welke stof past bij jou? Dik, dun, zwaar, licht? Patroon of niet? Wat voor materiaal? Wol, linnen, zijden, katoen of kasjmier wellicht? Wij helpen je bij de juiste stofkeuze voor het juiste moment.

Wat past het best bij jouw huidskleur en je haar? Flets of ‘haalt het je op’? Wat is de uitwerking van een kleur? In welk jaargetijde vindt de bruiloft plaats? Kleur. Belangrijk.

Hoe zorg je ervoor dat een pak flatteert en in je voordeel werkt? Strak gesneden of onverschillig comfortabel? Ben je lang, klein, stevig of mager? Hoe dan ook, altijd een uniek (trouw)pak, voor een uniek persoon.

Hoe creëer jij een eigen stijl die past bij je persoonlijkheid? En hoe pas je deze in op deze feestelijke dag met plechtigheden? Kortom; blijf jezelf in je trouwpak.

HOW IT WORKS

In een aantal stappen leiden we je naar het perfecte maatwerk.

1.

Bepaal je stof

Met keuze uit meer dan 2.500 stoffen slaag je altijd. Uiteraard helpen we je bij de keuze voor materiaal, kleur, structuur en dikte. Zo heb je altijd een stof die perfect bij jou en de gelegenheid past. 

2.

Kies afwerkingsopties

Een strak traditioneel of sportief trouwoutfit of een flamboyant pak met veel toeters en bellen? Wij helpen je de stijl te bepalen. Alle opties worden overigens kosteloos in het pak en shirt verwerkt.

3. 

Inmeten maatwerk

Met je slippers de kerk in of in smoking op het strand? Hou rekening met de (in)formele momenten en stem je kleding er op af. Wellicht bestaat de dag uit meerdere onderdelen. Aan een smoking voor de avond gedacht?

A MILESTONE IN LIFE

TROUWPAKOPLOCATIE

Jouw trouwpak op maat ingemeten in familiaire sfeer op elke gewenste locatie

By Atelier Vinkenoog